Sunday, March 1, 2009

Indah dan sempurna

Assalamua'laikum, rasenye dah hampir seminggu blog ni terhias dgn gambar2 kek adikku amin. Skang dah sampai mase nak sambung tulis ttg kehidupanku untuk dikongsi bersame sahabat2. Indah dan sempurna, itulah kata2 yg terluah menggambarkan hidup ini. Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi kerana nikmat yg tak terhitung ini.

Sepanjang minggu lepas, byk kisah2 menarik yg berlaku. Minggu lepas g uia nak wat clearance untuk graduation, amatlah leceh! Terlintas di benak fikiran kenape uia tak buat satu sistem online untuk student buat clearance. Kan senang. leh jumpe najia awal sket :) Tu belum cerite kt finance nak amik account statement. Pergh! ramai gle org! ble dpt je statement, statement salah pulak dah! argh! Terus ajak najia g jj. Tinggalkan semua masalah kt situ je. Sampai cerite ini ditulis, yuran tak byr2 pon lagi :p Sempoi tak? Fikirkanlah.. ;p

Sepanjang minggu ni tak byk gambar yg ditangkap, takleh nak upload cam bese. Prinsip hidup ini mengatakan lebih senang blog dihiasi gambar2 yg menggambarkan kehidupan, lebih senang di hayati.. lebih senang untuk dikongsi :)

Maestro! tu lah org panggil Ludwig Van Beethoven. Sejak g konsert alam muzik M. Nasir ngn najia, ammar n ayah semalam, terus aku bg gelaran itu pd M. Nasir. Maestro! Die mmg genius! Konsert semalam amat memukau. Terkedu dan hairan. Terkedu kerana hebatnye M. Nasir dan hairan bagaimane beliau leh hasilkan lagu2 yg evergreen dan mantap. Patut lah kakak yg duduk di belakang ktorang jerit 'i love u Nasir!'. Memang die layak untuk semua tu. Berharap dapat g lagi suatu hari nanti. Terima kasih pd ayah untuk tiket! :) Jadi setakat ni dulu celoteh pd kali ini. Sehingga berjumpe lagi :)

3 comments:

miss angel said...

akak ke nenek yg duk bkang kt tu? hehe kecoh gila diorg! konsert tu mmg pumped up la, cara dia susun lagu dia suma kan? hehe. next week gi buat clearance!

murni said...

super jealous azim dapat pi istana budaya dgn naj. i have never done that ever and it seems so cool. tgk 12 angry men skali, and tht was the bomb!

lenkali kalau kat bank, bwk buku ;) or suruh org teman. at least ada kwn borak while u wait, tak la boring sgt kan?

azim rosli said...

naj : erk.. yeah nenek hehe tapi nanti mesti malu kalau cucu die dgr die ckp camtu kan. :p

murni : kt bank bwk buku murni? hehe buku? hehe tape la murni bukan selalu g bank ni kan? hehe :)